Selamat Datang

Salam Perkenalan pada semua yang singgah sini..

Tahun Pengeluaran Lengkap - Syiling 50 Sen

Sunday, 17 July 2011

Untuk rujukan aku dan pembaca blog supaya senang sikit utk guide. Sori buat masa nie xleh lagi nak letakkan gambar syiling koleksi aku sbb byk lagi lopongnya..maby nextime dah lengkap bolehla diletakkan..:) Untuk senarai lengkap tempaan atau jumlah yang dikeluarkan nanti aku akan buat entry yg lain k. Kat situ nanti kita akan nampak kenapa tahun2 tertentu tu dikatakan sebagai "rare".


Senarai Syiling 50 sen yang dikeluarkan oleh BNM adalah:


50 sen Parlimen (1967 - 1988) 


Tahun Pengeluaran: 1967, 1968, 1969, 1971, 1973, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1987, 1988


Syiling 50 sen Bunga Raya (1989 - 2011)


Tahun Pengeluaran: 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011




Tahun tiada pengeluaran oleh BNM: 1970, 1972, 1974, 1975, 1976, 2006






Nota: Maklumat yg aku nyatakan ini adalah berdasarkan kepada rujukan dan hasil pembacaan yang dibuat. Sekiranya ada sebarang kesalahan harap dapat dimaklumkan untuk pembetulan k.

1 comments:

Anonymous said...

syiling 50sen 2006 bunga raya dalam record BNM ada keluaran tapi individu mahupun collector tak pernah jumpa.. Mungkin ada kesilapan pada record BNM. -Newbies-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

OhBelog