Selamat Datang

Salam Perkenalan pada semua yang singgah sini..

Menjejaki Wang Kertas Lama

Saturday, 9 July 2011

Petang semalam aku ada sembang2 psl nak cari wang kertas lama ngn sorg member aku nih. Dia kata ada satu kedai tu dia atas letak wang kertas lama kat cermin kaunter kedainya..cuba la tanya kot2 dia nak jual ke. So hari nie memandangkan hari cuti dan berkesempatan nak jalan2..aku singgah la kat kedai tu, wat2 beli air soya..hehe. time nak bayar tu mmg aku perasan ada byk la jugak note kertas lama malaysia nie. Aku tanya dia nak jual ke x, dia kata x jual sbb tu bos dia punya..aku cuba la pujuk pembantu kedai tu..katanya x leh, nanti bos dia marah. tgh sembang2 tu, dtg satu org..dia tanya nak beli wang kertas ke sbb dia ada gak sikit2 kalau nak tgk..rupanya tokey kedai sebelah..aku pun ikut dia..dia buka satu album gambar dan tunjuk kat aku..ada la dlm belas2 keping mcm2 note la..sbb aku mmg dah survey harga2 wang kertas nie sblm nie, so boleh la agak2 harga market pricenya..so pendek ceta, ada yg dia nak jual mahal ngn ada la jugak yg murah..setelah deal lebih kurang, aku angkat jugalah dlm 4 5 keping..harga dia bg kat aku pun kira ok la..mampu milik lagi..lagipun bukan senang nak dapat yg masih elok la conditionnya..kalau nak gredkan pun aku x berapa reti la..tp mmg masih berkeadaan baik jugaklah..nak upload gambar pun mcm awal lagi, baru jer nak bermula hobi baru aku nie, maby bila dah byk sikit nanti aku upload la kemudian.

Yg pentingnya nak bgtau, kadang2 peluang mcm nie bukannya dpt selalu, kalau kita x amik, maby dpt kat org lain. xpun kalau kita tangguh2, maby harganya dah meningkat..lagipun tgh ada bajet nie ok la..buat masa skrg nie juga, aku rembat jer mana yg dapat. nak susun ikut gabenor ke apa ke tu kemudian ceta..syok gak rupanya dapat shopping wang kertas lama nie..dpt pegang tu pun rasa mcm puas hati jer..:)

1 comments:

Anonymous said...

saya nak jual wang kertas lama saya..maw ke?0175055788

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

OhBelog